Besøg hos Fritz Hansen i Allerød
22. nov. 2022
’Vennerne’ havde ekstraordinært fået mulighed for at besøge Fritz Hansens særudstilling ’SHAPING THE EXTRAORDINARY’ skabt i anledning af virksomhedens 150-års jubilæum; det lokkede mange ’venner’ til Allerød en mørk november eftermiddag. Og sikken en oplevelse!

Vi blev venligt modtaget i Fritz Hansens hovedkontor af kurator og researcher Ida Leisner og creative experience director Christian Andresen. Christian gav os et interessant overblik over Fritz Hansens udvikling gennem årene, hvorefter Ida Leisner overtog rundvisningen på udstillingen.

Udstillingen er meget smukt og storslået opsat i FH´s gamle produktionshaller, som giver de smukkeste rammer for både nye og gamle møbler. Ida Leisner formidlede interessant og indlevende den historiske rejse og Fritz Hansens udvikling fra en mindre møbelproducent til en verdensberømt møbel- og designproducent. Udstillingen viser mange møbler ud af de mere end 800 forskellige, virksomheden har bevaret, og Ida Leisner lavede interessante nedslag i nogle af de ikoniske møbler skabt af Fritz Hansen gennem tiderne.

Vi afsluttede med et glas vin, generøst skænket af Fritz Hansen, og en rundvisning i udviklingsafdelingen og andre kontorer.

Tak til Fritz Hansen for en interessant eftermiddag!

Hanne Dalsgaard