Designmuseets Venner inviterer hvert år medlemmer til en lang række arrangementer

Et af Venneforeningens vigtigste formål er at samle medlemmerne og holde dem orienteret om museets virke og udviklingen inden for kunstindustri, kunsthåndværk og design.

Derfor organiserer Venneforeningen hvert år 8-10 arrangementer med udgangspunkt i museets løbende udstillinger og events samt i andre udstillinger, værkstedsbesøg og mindre udflugter om disse emner. Vi fokuserer på såvel spændende nyheder som klassiske kendinge samt interviews og diskussioner med udøvende designere/kunsthåndværkere, kunsthistorikere og journalister. Hvert år er der herudover generalforsamlingen samt det traditionelle julearrangement.

TORSDAG DEN 17. SEPTEMBER 2020 KL 17-20

FED LER Keramik i den unge samtidskunst

Nogle yngre billedkunstnere vælger i dag at arbejde med keramik, og nogle har leret som deres foretrukne materiale, men det for andre indgår i et bredere arbejdsfelt.

Mød 20 danske billedkunstneres nyfortolkning af krukken som kunstværk. Her er krukken både brugsobjekt, myte, krop, lydinstrument, lærred og skulptur.

TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER KL. 15 – CA. 17.30

Designskolen på Kunstakademiet

Hvor går designuddannelsen hen?

Designuddannelsen på Kunstakademiets Designskole er inde i en rivende udvikling hen imod fremtidens udvidede designbegreb.
Vi får en indføring af Dekan for Design, Mathilde Aggebo.

ONSDAG DEN 7. OKTOBER KL. 16-18.30

Afstøbningssamlingen

Den Kgl. Afstøbningssamling er en enestående kulturhistorisk skat Danmark har her, også set i europæisk perspektiv. Samlingen, der stammer fra slutningen af 1800tallet, rummer ca. gipsafstøbninger af alle kendte betydningsfulde skulpturer fra 2.500 f.Kr. til omkring år 1600, plus en hel del mere. Mød museumsinspektør Henrik Holm og professor Bjørn Nørgaard..