Designmuseets Venner inviterer hvert år medlemmer til en lang række arrangementer

Et af Venneforeningens vigtigste formål er at samle medlemmerne og holde dem orienteret om museets virke og udviklingen inden for kunstindustri, kunsthåndværk og design.

Derfor organiserer Venneforeningen hvert år 8-10 arrangementer med udgangspunkt i museets løbende udstillinger og events samt i andre udstillinger, værkstedsbesøg og mindre udflugter om disse emner. Vi fokuserer på såvel spændende nyheder som klassiske kendinge samt interviews og diskussioner med udøvende designere/kunsthåndværkere, kunsthistorikere og journalister. Hvert år er der herudover generalforsamlingen samt det traditionelle julearrangement.

11. juni 2024 

Margretheskålen – en designhistorie

I slutningen af 1940’erne besluttede Rostis stiftere, Rolf Fahrenholtz og Stig Jørgensen, at udvide deres sortiment af røreskåle. For at skabe den perfekte skål gennemførte de en omfattende forbrugerundersøgelse, hvor husmødre blev spurgt om deres ønsker og behov. Resultatet var klart: en rundbuet skål med rummelighed, opret form, hældetud og et godt greb. Hør designhistorien.

ny dato vil fremkomme snarest. 

Inspiration eller Plagiat

Inspiration eller plagiat? Hvor går grænsen? Det er et eviggyldigt spørgsmål.

Ole Damsbo og Jesper Fabricius har begge i deres professionelle liv som advokater beskæftiget sig indgående med den problemstilling.

I 2001 var de med til at arrangere en udstilling på Designmuseet, ‘INSPIRATION ELLER PLAGIAT’, hvis formål var at belyse grænsefladen mellem den lovlige inspiration og den ulovlige efterligning inden for designområdet. 

De to advokater vil nu komme og opdatere medlemmerne på emnet i lyset af de mellemliggende årtiers udvikling og deraf afledt retspraksis.

Tid og sted: Vi har desværre måtte flytte arrangementet, en ny dato vil fremkomme snarest.