Designmuseets Venner inviterer hvert år medlemmer til en lang række arrangementer

Et af Venneforeningens vigtigste formål er at samle medlemmerne og holde dem orienteret om museets virke og udviklingen inden for kunstindustri, kunsthåndværk og design.

Derfor organiserer Venneforeningen hvert år 8-10 arrangementer med udgangspunkt i museets løbende udstillinger og events samt i andre udstillinger, værkstedsbesøg og mindre udflugter om disse emner. Vi fokuserer på såvel spændende nyheder som klassiske kendinge samt interviews og diskussioner med udøvende designere/kunsthåndværkere, kunsthistorikere og journalister. Hvert år er der herudover generalforsamlingen samt det traditionelle julearrangement.

TORSDAG DEN 15. JUNI 2023

1700-tallets stilperioder på Fredensborg slot

Arkitekt MAA og kunsthistoriker Henriette Linnemann holder foredrag om dansk design og arkitektur i 1700-tallet på Fredensborg Slot. Hun fortæller om udviklingen af stilarterne, og om hvordan det fik indflydelse på Interiøret på Fredensborg slot samt på dansk arkitektur og design i dag.

TORSDAG DEN 2. NOVEMBER 2023

Jens Quistgaard – The Sculpting Designer

’Jens Quistgaard The Sculpting Designer’ er titlen på en stor bog fra det internationale forlag Phaidon udgivet her i 2023, som i ind- og udland har fået fantastiske anmeldelser. I den anledning har ’Vennerne’ inviteret bogens forfatter Stig Guldberg til at holde foredrag om Jens Quistgaard (1919-2008), hvis værker i dag er repræsenteret på de store museer i Europa og USA.

’Fjord’ Dansk Designs, 1954. Foto Morten Rasmussen.