Designmuseets Venner inviterer hvert år medlemmer til en lang række arrangementer
Et af Venneforeningens vigtigste formål er at samle medlemmerne og holde dem orienteret om museets virke og udviklingen inden for kunstindustri, kunsthåndværk og design.
Derfor organiserer Venneforeningen hvert år 8-10 arrangementer med udgangspunkt i museets løbende udstillinger og events samt i andre udstillinger, værkstedsbesøg og mindre udflugter om disse emner. Vi fokuserer på såvel spændende nyheder som klassiske kendinge samt interviews og diskussioner med udøvende designere/kunsthåndværkere, kunsthistorikere og journalister. Hvert år er der herudover generalforsamlingen samt det traditionelle julearrangement.
8. oktober 2024
Bogbinderværkstedet
Den 9. oktober 2024 er ’Vennerne’ inviteret på besøg i det gamle bogbinderværksted i Klampenborg, hvor en lang tradition for indbinding af bøger er levende. Siden 1903 har amatører kunnet lære håndværket på ’Richardt’s Skole for Håndværk og Kunstflid’, som i 1983 flyttede fra Pilestræde i København til Klampenborg med alle de gamle redskaber, maskiner, store værkstedsborde og tunge presser. Lone Gertz, der har værkstedet, fortæller om bogindbinding, viser smukke omslagspapirer designet op gennem det 20. århundrede og fortæller om teknikken i håndværket.
31. oktober 2024
Bliv klogere på Designmuseet
Hvor meget ved I egentlig om Designmuseet og dets samlinger?
Vi afholder en ’Vin og Viden’ aften på Designmuseet med quiz og ’skattejagt’. Her får I testet jeres viden – både om museet, dets historie og ikke mindst samlingerne.
I vil blive inddelt i mindre hold, der svarer på spørgsmål, og undervejs serverer vi vin og en let anretning.
Museumsinspektør Christian Holmstedt og medlemmer af bestyrelsen formulerer spørgsmålene, og bagefter vil de gennemgå svarene og fortælle nærmere om tingene.
7. november 2024
Design Cross-Roads
Designeren Boris Berlin
Mød designeren Boris Berlin som er født i Leningrad og uddannet samme sted som både industriel- og grafisk designer. Boris flyttede til Danmark i 1983, som siden har været base for hans vidtforgrenede aktiviteter i næsten alle dele af verden.
Boris grundlagde tidligt Boris Berlin Design, og var siden medstifter og partner i Komplot Design fra 1987 og i Iskos – Berlin Design fra 2010.
Ud over grafiske design opgaver og udstillingsdesign har Boris primært beskæftiget sig med møbeldesign og belysningsdesign, hvor fokus har været på eksperimentering og udforskning af nye materialer og teknologier. Det har resulteret i en lang række banebrydende møbler, og en tilsvarende række af priser og anerkendelser fra ind- og udland.
Boris har i øvrigt et tæt forhold til Designmuseet, for hvem han i tidens løb har designet flere udstillinger bl.a. ’Stoletunnelen’, ’Bord, dæk dig!’, ’Danish Modern’, ’Kaare Klints rum’ og den seneste – ’Die Frankfurter Küche’.
ny dato vil fremkomme snarest.
Inspiration eller Plagiat
Ole Damsbo og Jesper Fabricius har begge i deres professionelle liv som advokater beskæftiget sig indgående med den problemstilling.
I 2001 var de med til at arrangere en udstilling på Designmuseet, ‘INSPIRATION ELLER PLAGIAT’, hvis formål var at belyse grænsefladen mellem den lovlige inspiration og den ulovlige efterligning inden for designområdet.
De to advokater vil nu komme og opdatere medlemmerne på emnet i lyset af de mellemliggende årtiers udvikling og deraf afledt retspraksis.
Tid og sted: Vi har desværre måtte flytte arrangementet, en ny dato vil fremkomme snarest.