Design museets venner inviterer hvert år på en til to rejser

Et af Venneforeningens vigtigste formål er at samle medlemmerne og holde dem orienteret om udviklingen inden for kunstindustri, kunsthåndværk og design.

Det gør vi bl.a. ved at arrangere en eller to større rejser hvert år, hvor deltagerne er sammen 3-6 dage og får lejlighed til uddybende diskussioner og samvær. Rejserne går til steder, hvor de færreste normalt kommer, og med arrangerede besøg med omvisninger og formidling af kyndige fagfolk. Vi har i de seneste 5-6 år bl.a. besøgt Vizenca, Skt. Petersborg, Potsdam, Krakow, Bruxelles, Gent og Brügge.

Tirsdag den 23. – fredag den 26. maj 2023

Årets Vennerejse til Stockholm

Forårets Vennerejse går i år til Stockholm. Der tager vi tråden op på det nordiske tema fra rejserne til Finland i 2020 og 2021.

Stockholm er en meget smuk by, der ligger spredt ud over vandet med skærgård og fjorde. Der er uendelig meget at se og nyde i Stockholm, og vi har måttet vælge. Det er blevet til et fyldigt program med vægt på arkitektur, kunst og design fordelt over flere hundrede år.

Vi bor på et fint lille hotel, der ligger ti minutters afstand fra Gamla Stan.

Vi starter med et besøg på Rosersberg Slott, som bliver åbnet specielt for os. Det rummer intakte interiører fra Karl XIV Johans tid. Næste dag besøger vi Stockholms ikoniske Stadshus, det fornemt designede Statsbibliotek og de to fremragende museer, Moderna Museet og det genåbnede Nationalmuseum.

Den følgende dag har vi bus og guide hele dagen og besøger Artipelag og Thielska Museet, der begge har meget fine samlinger. Vi slutter dagen på Waldemarsudde, hvor malerprinsen, Eugen skabte sit skønne hjem lige ned til vandet med udsigt ud i skærgården og ind til Stockholm. Her kan man gå rundt i hans stuer, beundre Anders Zorns portræt af hans mor, hvorunder der altid står 12 urtepotter af hans eget design med friske blomster. Dertil havde han en betydelig kunstsamling, som vi kan nyde.

Vi slutter turen med besøg i Gustav III’s lysthave, Haga Park. Vi ser de forskellige bygninger, der blev opført efter hans dessiner, blandt andet Eko Templet, den Tyrkiske Kiosk, det Kinesiske Tempel og de berømte Koppartelte. Forhåbentlig får vi mulighed for en privat rundvisning i Gustav III’s Pavillon.

Der er to middage inkluderet i turen, og så er der også lommer af fritid, hvor I kan gå løs på byen på egen hånd.

Grete Thrane

LÆS REJSEPROGRAMMET HER