Værkstedsbesøg på Kigkurren

8. okt. 1919

Vennerne fik tirsdag d. 8 oktober, 2019, mulighed for at møde Martin Nannestad Jørgensen på hans værksted på Kigkurren.

Vi så hans mange ramie garner, som han får fremstillet i Japan og altid selv farver. Det er ikke til at forstå, at Martin er i stand til at skabe de store vævede billeder, på så lille en plads som hans værksted tillader. Det blev først klart da vi hørte om den teknik, han har udviklet. Værkerne har været 10 år undervejs, hvilket giver mening, når han fortæller at han væver 2 cm om dagen. 

Aktuelt om Væveren Martin Nannestad Jørgensen

Martin Nannestad Jørgensen har i dette år trukket de store overskrifter med flotte anmeldelser, billeder og omtale – og med rette. I foråret fik han tildelt Christen Kolds Legat, derefter kom udstillingen ”Slow Art” i Rundetårn, en fuldkommen enestående udstilling af hans store værker med de vilde abstraktioner og fabelagtige farver.

Det smukke katalog fra udstillingen ”Slow Art” lå fremme til salg, men kan også erhverves efterfølgende hos Martin Nannestad Jørgensen.

Politikens designanmelder Lars Hedebo Olsen har ligeledes lavet et hyldest-portræt, da Martin Nannestad Jørgensen rundede de 60 år. Dette som et i rækken i over portrætter om designere, der elsker deres materialer. 

Den efterfølgende frokost på Admiralgade 26 var ikke kun en dejlig oplevelse for smagsløgene. Folkene bag restauranten har haft en intention om at skabe et rum med højt til loftet, en moderne salon med strøgne vægge, smukt klassisk design og nye indbyggede snedkerløsninger, som de er lykkedes overmåde godt med.

Imellem retterne blev vi fornøjeligt underholdt om husets lange og interessante historie med kendte beboere såsom Johannes Bindesbøll, der boede på 2. sal under hans tid på akademiet.