Design til dronninger
20. sept 2022
Skønne lokaler hos den førende designvirksomhed Kontrapunkt på Nikolaj Plads dannede tirsdag den 20. september ramme om hele to spændende og lærerige foredrag om Design til dronninger – før og nu. Et veloplagt publikum var mødt talstærkt op og fik en berigende og lærerig oplevelse.

Kunsthistoriker og Hofinventarinspektør Elisabeth von Buchwald guidede os gennem tidernes toilette med omdrejningspunkt i Dronningens guldtoilette, som stammer fra 1730’erne, har 46 dele og er fremstillet af 20 kg guld. Elisabeth har været kurator på en lang række udstillinger på såvel Amalienborg Museet som på Koldinghus, samt er forfatter til tilhørende udstillingskataloger samt bogen Dronningens private skatte fra 2022.

Efter pausen fortalte designeren Bo Linnemann om sit arbejde med udviklingen af det officielle logo til markering af Dronning Margrethe II’s 50-års regeringsjubilæum. En spændende proces, hvor de fleste tilhørere fik en skøn ahaoplevelse, da kronedesign gennem tiderne og i forskellige sammenhænge blev præsenteret. Bo fortalte om sit samarbejde med HM Dronningen og med at få skriften til at fortælle historier. I dette tilfælde en skrift formgivet til lejligheden og med udspring i rokokoen, som både på Amalienborg og Fredensborg Slot har præget de fysiske rammer omkring majestætens liv. 

Under foredraget var der lækre snacks og god vin.

 


Annette Hesselbjerg Lund og Bo Linnemann.